Sjeverna Koreja će pogubiti bivšu predsjednicu Južne Koreje
Foto: koreaboo.com

Osuda na smrt

Sjeverna Koreja će pogubiti bivšu predsjednicu Južne Koreje

Severna Koreja je danas "obećala" da će pogubiti bivšu predsjednicu Južne Koreje Park Geun-hje i njenog šefa obavještajne službe Li Bjung-hoa koje je optužila za planove za ubistvo vođstva te zemlje.

Sjevernokorejska državna agencija je saopštila da će Sjeverna Koreja izvršiti "smrtnu kaznu" nad zbačenom predsjednicom i šefom službe i da oni "od ovog trenutka mogu umrijeti kao psi u svakom trenutku, na svakom mjestu na bilo koji način".

Sjeverna Koreja je zahtijevala izručenje Park Guen-hje i Li Bjung-hoa, javlja Beta.

Propaganda Pjongjanga često iznosi ekstremne navode. U maju su obavještajne službe SAD i Južne Koreje optužene da su pokušale da biohemijskim oružjem ubiju predsjednika Kim Džong Una.

Park Geun-hje je u martu smijenjena sa funkcije i uhapšena pod optužbama za korupciju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.