Somalija: Velika eksplozija na brodu

Somalija: Velika eksplozija na brodu

U blizini sjeveroistočne obale Somalije došlo je do velike eksplozije na brodu. Zvaničnik obližnje luke je saopštio da je brod možda u stranom vlasništvu.

"Čuli smo ogromnu eksploziju i vidjeli plamen koji se uzdiže sa broda. Vjerujem da je to strani brod", rekao je Ali Šire, gradonačelnik Alule – grada koji važi za gusarsku luku u oblasti Puntlend, prenosi Rojters.

Kako se navodi, nije odmah bilo jasno da li je do eksplozije došlo slučajno na brodu ili su je izazvali pirati, kao ni da li je brod i dalje na površini ili je potonuo.

Portparolka Pomorskih snaga Evropske unije Žaklin Šerif je putem mejla navela da su upoznati sa izvještajima o mogućoj eksploziji broda i da rade sa Organizacijom Velike Britanije za operacije pomorskog transporta na utvrđivanju detalja.

"Mogu da potvrdim da su svi ratni brodovi i posada Pomorskih snaga Evropske unije na sigurnom. Nismo dobili poziv za pomoć ni u kakvoj nezgodi", rekla je Šerifova.

Brodovi više država, među kojima i Evropske unije, krstare u vodama Somalije, u sastavu misije borbe protiv piraterije.

Kako navode stanovnici Alule, brodovi su bili u toj oblasti dva dana prije eksplozije, a vidio se i helihopter koji slijeće i polijeće sa broda malo prije eksplozije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.