Barović krio 6 telefona u frižideru i ventilatoru u ZIKS-u
ZIKS

Donosio ih rođak

Barović krio 6 telefona u frižideru i ventilatoru u ZIKS-u

Kod zatvorenika Marka Barovića (27) iz Podgorice, koji je smješten u ZIKS-u, F odjeljenje, čuvari su pronašli šest mobilnih telefona.

Telefoni su bili sakriveni u ventilatoru i frižideru koji mu je u nedjelju, 25. juna, donio rođak Miloš Barović tokom posjete, saznaje Pobjeda.

O zaplijenjenim telefonima obaviještena je policija.

Za sada nije poznato da li je riječ o prodaji telefona ostalim zatvorenicima ili je riječ o nabavci komunikacijske opreme za neku veću, organizovanu akciju.

Na osnovu operativnih saznanja da su moguće različite akcije i sukobi unutar zatvorenika koji pripadaju različitim klanovima, u ZIKS-u su pojačane mjere predostrožnosti i kontrole posljednjih dvadesetak dana.

Marko Barović je osuđen na tri godine i pet mjeseci zatvora za učešće u stranim oružanim formacijama, za pokušaj ubistva i nanošenje lake tjelesne povrede.

On je pola godine osuđen zbog učešća na stranim ratištima, dok je za druga dva krivična djela dobio tri godine robije.

Prema navodima optužnog prijedloga, Barović se teretio da je od 24. marta do 23. oktobra 2015. učestvovao u stranim oružanim formacijama u Ukrajini kao pripadnik vojske samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.