Tri dana gostovala ogromna kraljevska kobra (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube

Tri dana gostovala ogromna kraljevska kobra (VIDEO)

Derik Koh iz Malezije snimio je kako mu velika kraljevska kobra ulazi u kuću kroz otvoreni prozor iznad zatvorenih vrata.

Video je snimljen u Batu Pahatu, a na njemu se mogu čuti uznemireni povici Koha, koji je bezuspješno pokušavao da otjera opasnu otrovnicu. 

Umjesto da pozove nadležne službe da se riješe neželjenog gosta, on je s porodicom samo sačekao neko vrijeme, a onda se vratio u kuću pretpostavljajući da je zmija otišla na isti način na koji je i došla.

Međutim, tri dana kasnije zateklo ga je neprijatno iznenađenje - spazio je svježi izmet na svom stolu i udubljenja na aktovci, zbog čega je shvatio da se kobra ipak odomaćila u njegovom domu.

"Tokom tri protekla dana, moja porodica je jela, gledala filmove i spavala, ništa ne sluteći. Nikad ne bismo posumnjali da je zmija ostala unutra. Imala je mnogo prilika da nas ubije, ali nije. Osjećam se kao da sam pobjegao iz pakla", rekao je Koh. 

Tek tada je pozvao stručnjake, koji su uhvatili 2,5 metara dugu zmiju i odnijeli je sa imanja.

Inače, kraljevska kobra je najduža otrovnica na svijetu, prosječne dužine između tri i četiri metra, ali naročito veliki primjerci mogu premašiti 5,5 metara i 10 kilograma težine. Iako njeno ime i "lepeza" na glavi upućuju da je riječ o kobri, ona zapravo ne pripada tom rodu zmija, već je jedini član sopstvenog roda (Elapidae).

Njen latinski naziv je Ophiophagus hannah što znači "žderač zmija", a otkriva prehrambene navike ove otrovnice koja gotovo isključivo jede druge zmije, među njima i "obične" kobre.

Jutarnji

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.