URA: Kristal Rivijera krala ogromnu vodu, DPS sve dozvoljavao
Kristal Rivijera, Foto: URA

URA: Kristal Rivijera krala ogromnu vodu, DPS sve dozvoljavao

Pored svih kriminalnih aktivnosti, kojima se godinama zanima Specijalni državni tužilac (SDT), predstavnici vladajućeg DPS-a čak i vodu organizovano kradu. Dok povećavaju ionako paprene cijene vode za sve građane, njihove organizovane kriminalne grupe postavljaju svoje cijevi i ventile, dok se nadležne službe prave lude, istakli su u Građanskom pokretu URA.

URA je reagovala povodom otkrića velike krađe vode u Petrovcu, u kojem je otkriven “divlji” priključak - cijev, sa kojeg se mjesečno vuklo preko 12.000 eura vode. Izvori iz budvanske vlasti kažu da su pripadnici vatrogasne službe danas pustili vodu kroz navedeni priključak, te da je utvrđeno da isti pripada hotelu „Cristal Rivijera“, čiji dio je u velikoj izgradnji.

Navedeni hotel je u vlasništvu biznismena Miloša Miša Perovića, koji je u novembru 2011. godine uhapšen u Sloveniji pod sumnjom da je u Njemačkoj podizao kredite bez pokrića. Isti izvori navode da se, sa tog „divljeg priključka“ voda krade još od 2009. ili 2010. godine, kada je isti postavljen prilikom izgradnje petrovačkog šetališta.

“Zdrav razum i logika ne mogu prihvatiti da nadležna lica u budvanskom Vodovodu, godinama nisu primjećivali “malu” potrošnju tolikog hotela, sa bazenima i ogromnim gradilištem. To DPS-ovo kriminalno čudovište na pjeni od mora, najbolje oslikava način na koji, nažalost, funkcioniše sve u Crnoj Gori”, istakli su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća da iz “DPS-ovog kriminalnog ormara svakim danom ispada sve više kostura”, te da je umjesto “Kristal Rivijere” mnogo prikladniji suštinski naziv “Kostur Rivijera”.

“Jer iza svih tih aktivnosti ostaje kostur betonskog čudovišta i ponašanja vladajućih elita. Prvo je zaključen kriminalni dil o zajedničkom ulaganju “Budvanske rivijere” i strateškog investitora. Zatim je, uz pomoć advokatske kancelarije Prve famije i nadaleko čuvenog profesora Ralevića dobijeno “kreativno tumačenje” da maksimalna spratnost P+4 nije obavezujuća, već da je - za DPS-ove tajkune to samo preporuka. A onda je decenijama čuvano urbanističko nasljeđe Petrovca niske spratnosti, ukrašeno sa dva betonska čudovišta od 10 i 12 spratova. Uzalud je preko 700 mještana pisalo peticije i tražilo zaustavljanje kriminala kojim se “ubija” Petrovac i njegova duša”, podsjetili su u pokretu URA.

URA ističe da su se “ređali čelnici DPS-a na svečanim otvaranjima tog tajkunskog projekta, pa i oni koji su ispred ministarstva bili zaduženi za čuvanje održivog razvoja i turizma“.

“Umjesto da zaštite Petrovac, oni su dozvolili izgradnju tolikog betonskog monstruma na pjeni od mora. Tužilaštvo bi moralo provjeriti - kako je mimo zakona, tom privilegovanom investitoru vavilonskih apetita, dozvolom za rekonstrukciju (nepostojećeg objekta) povećana površina sa 30.000 kvadratnih metara na čak 45.000. Istom onom “strateškom investitoru”, koji je hapšen i puštan uz kauciju”, zaključili su u pokretu URA.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.