Tivat: Za vikend naplatili 2.525 eura nautičke takse
Ilustracija

Tivat: Za vikend naplatili 2.525 eura nautičke takse

Za tri dana u Tivat su uplovile 53 jahte, a predstavnici Turističke organizacije Tivat su naplatili 2.525 eura nautičke boravišne takse, što je do sada rekordna naplata, saopštenoje iz TO Tivat.

Kako se navodi u saopštenju nautički turizam je u posljednjih deset godina doživio ekspanziju, a Tivat se smatra za najfrekventniju crnogorsku destinaciju nautičkog turizma.

"U predstojećoj nautičkoj sezoni 2017. godine, opština Tivat po osnovu Zakona o boravišnoj taksi za plovne objekte nautičkog turizma počela je sa naplatom. Naplatu takse vrši predstavnik Turističke Organizacije Tivat.

Svaki strani plovni objekat (brod ili jahta sa ugrađenim ležajevima koji se koriste za odmor, sport, rekreaciju, razonodu, krstarenja…) koji boravi u teritorijalnom moru Crne Gore u obavezi je da plati boravišnu taksu. Visina boravišne takse za plovne objekte zavisi od vremenskog perioda njihovog boravka u Crnoj Gori i od dužine plovila", saopšteno je.

Turistička organizacija Tivat sa naplatom boravišne takse na plovnim objektima počela je krajem  2016.godine.

"Naplata takse je povećana o čemu govore podaci koji su zabilježeni za vikend 23, 24 i 25. juna 2017. godine.

Naime, za tri dana u Tivat je uplovilo 53 jahte, a  predstavnici Turističke organizacije Tivat su naplatili 2.525 eura nutičke boravišne takse, što je do sada rekordna naplata. Zadovoljni smo zabilježenim povećanjem i vjerujemo da će ova naplata kako sezona dobija na značaju bilježiti samo ekspanzivan rast", saopštili su iz TO Tivat.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.