Podgoričani uhapšeni zbog teške krađe u manastiru Ždrebaonik
Ilustracija

Brza akcija policije

Podgoričani uhapšeni zbog teške krađe u manastiru Ždrebaonik

Pripadnici policije sinoć su kratkom roku rasvijetlili tešku krađu počinjenu iste večeri u manastiru Ždrebaonik u Danilovgradu. Osumnjičeni, B.V. (37) i D.K. (38) iz Podgorice, su identifikovani i lišeni slobode.

"Službenici OB Danilovgrad su, 25. 06. 2017. godine oko 21,15 časova, putem telefona obaviješteni od strane monahinja iz manastira Ždrebaonik da je izvršena provalna krađa u njihovim objektima koji se nalaze u sklopu manastira.

Brzom reakcijom službenika OB Danilovgrad došlo se do saznanja da su navedeno krivično djelo izvršila dva tada nepoznata lica koja su se udaljila sa lica mjesta vozilom marke „VW Golf“, podgoričkih registarskih oznaka, i to lokalnim putem Danilovgrad – Pričelje", navode iz Uprave policije.

Policijski službenici su odmah krenuli u potragu i veoma brzo pronašli vozilo.

"U trenutku pokušaja zaustavljanja vozila, lica koja su se nalazila u vozilu su se oglušila o naredbu zaustavljanja na znak „stop“ i velikom brzinom su nastavila kretanje. Sihronizovanom akcijom službenika OB Danilovgrad izvršena je blokada lokalnog puta, kojom prilikom je vozilo zaustavljeno a lica su identifikovana kao B.V. i D.K.

Pregledom vozila pronađeni su predmeti koji potičuiz djela odnosno koji su otuđeni iz manastira", kazali su iz policije.

Ova dva lica su lišena slobode i uz krivičnu prijavu će biti privedena nadležnom tužiocu.

Otuđeni predmeti su vraćeni vlasniku.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.