Vodosnabdijevanje najveći problem mještana u Rijeci Crnojevića i Riječkoj nahiji

Demokrate obišle 275 domaćinstava

Vodosnabdijevanje najveći problem mještana u Rijeci Crnojevića i Riječkoj nahiji

Mladi aktivisti Demokratske Crne Gore, zajedno sa predsjednikom Demokrata, Aleksom Bečićem, generalnim sekretarom Borisom Bogdanovićem i rukovodstvom cetinjskih Demokrata, obišli su 275 domaćinstava u Rijeci Crnojevića i Riječkoj nahiji.

"Da Demokrate predstavljaju novu političku snagu na Cetinju, koja će građanima donijeti nove vrijednosti i stvoriti uslove za bolji život, umjesto trovanja najsumanitijim idejama iz prošlosti kojim aktuelna lokalna vlast pokušava natjerati  Cetinjane da zaborave na ključne probleme njihovog grada, svjedoči i podrška Demokratama od 29% za samo šest dana kampanje", saopšteno je iz Demokratske.

Kako su ocijenili najveći problem mještana u Rijeci Crnojevića i Riječkoj nahiji je vodosnabdijevanje. 

"Mještani su prije nekoliko godina uplaćivali učešće za vodu, međutim, i dalje, u 21.vijeku, vodu bidonima donose iz susjednih sela ili čak iz Podgorice.  Mještani Rijeke Crnojevića imaju problem i sa zdravstvenom zaštitom koju, uprkos postojanju ambulante na tom području, mogu ostvariti samo ponedjeljkom i petkom.

Iako je ovo područje od izuzetnog kulturno-istorijskog značaja, lokalna vlast nije uspjela da iskoristi sve potencijale kraja, već zanemaruje i postojeće kulturno-istorijske spomenike poput dvora Petrovića, koji je u ruševnom stanju. Takođe, uprkos činjenici da se ulaz u ulaz u NP „Skadarsko jezero“ naplaćuje 4 eura po posjetiocu, ni jedan cent ne ostaje u Rijeci Crnojevića, pa mještani ne mogu ubirati ni prihode od turizma", saopšteno je.

Demokrate navode da situacija nije bolja ni kada je u pitanju putna infrastruktura na ovom području, "jer su putevi u izuzetno lošem stanju, posebno u selu Drušići".

"Mještani su ogorčeni i na stanje privrede u ovom kraju, jer je nekadašnja fabrika za preradu i konzerviranje ribe „Ribarstvo“ , koja je donosila značajne prihode za mještane, ali i za samo Cetinje, i Crnu Goru, ugašena.

Demokrate su sigurne da će Cetinjani znati da cijene fokusiranje na konkretne probleme građana Prijestonice, kojih je sve više, i na pronalaženje rješenja za iste. Demokrate će se svim svojim snagama boriti protiv ovakvih i sličnih pojava, uzdajući se u podršku Cetinjanki i Cetinjana koji će prepoznati iskrenost u našim namjerama da život u crnogorskoj Prijestonici učinimo značajno boljim", saopšteno je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.