Luštica Bay podržala inicijativu rekonstrukcije krova Dječijeg doma u Bijeloj
Luštica Bay

U Minhenu održana donatorska večera i humanitarni koncert

Luštica Bay podržala inicijativu rekonstrukcije krova Dječijeg doma u Bijeloj

Luštica Development, podržala je inicijativu bavarskog udruženja njemačko-crnogorskog prijateljstva „DEMonte“ iz Minhena u Njemačkoj da se prikupi pomoć za potrebe rekonstrukcije krova na Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj i ugradnje solarnog sistema.

Kompanija je tim povodom podržala organizaciju donatorske večere u Minhenu na kojoj je nastupio Sergej Ćetković, a donirana sredstva biće predata upravi institucije u Bijeloj u Herceg Novom u kojoj borave djeca bez roditeljskog staranja. Humanitarni događaj organizovalo je udruženje njemačko-crnogorskog prijateljstva „DeMonte“, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu i Uprave za Dijasporu.

Ocjenjujući da nije bilo ljepšeg načina da privede kraju četvorogodišnji mandat u Minhenu, odlazeći crnogorski konzul Veljko Milonjić je zahvalio na privilegiji da u tom periodu sarađuje sa čelnicima udruženja „DeMontea“ i Framog.

„Posebno mi je važno, što su pored donatora iz Minhena, diplomatskog kora i predstavnika Vlade Bavarske, značaj ove inicijative prepoznali predstavnici kompanije Luštica Development kao najvećeg stranog investitora u Crnoj Gori. Na taj način Luštica Development je pokazala socijalno odgovoran odnos i brigu za opšte dobro prema mjestu gdje ulaže kapital“, naglasio je konzul.

Izražavajući zadovoljstvo ponovnom saradnjom sa Luštica Bay-om, predsjednik udruzenja „DeMonte“, Dejan Sikindžer je ocijenio da je priređen veličanstveni događaj humanitarnog aspekta koji bi trebalo da obezbijedi podršku za neophodne radove na Domu u Bijeloj.

“Poslanici crnogorskog parlamenta učešćem u ovoj akciji pokazali su svoj odnos prema dijaspori, jer se dobrim primjerima i zdravim inicijativama jača privrženost matici”, rekao je Andrija Nikolić, poslanik i predsjednik Skupštinskog odbora za međunarodne odnose.

Humanitarnoj večeri, prisustvovale su i brojne zvanice iz Crne Gore i Njemačke, među kojima i predstavnici diplomatskog kora, Vlade Bavarske i predstavnici privrednih udruženja iz Minhena.

''Ovo je nastavak saradnje udruženja „DeMonte“ i generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu sa Lušticom Bay, nakon što je, u zajedničkoj organizaciji, povodom Dana nezavisnosti, u Minhenu organizovan prezentacija ekononskih potencijala Crne Gore i svečani prijem'', saopšteno je iz Luštice Bay.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.