Tokom vikenda 50 vozača uhapšeno zbog vožnje u alkoholisanom stanju
Ilustracija

Policija nastavlja sa pojačanim kontrolama

Tokom vikenda 50 vozača uhapšeno zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Službenici saobraćajne policije su tokom prethodnog vikenda (23, 24. i 25. juna), zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja na putevima, izdali 1.329 prekršajnih naloga, podnijeli 156 prekršajnih prijava i oduzeli 96 vozačkih dozvola i 62 para registarskih oznaka, saopšteno je iz Uprave policije.

"U danima vikenda, lišeno je slobode 50 nesavjesnih vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg. Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz člana 348 KZCG, lišena su slobode i zadržana dva lica", naveli su iz policije.

Zbog brojke od 50 vozača koja su tokom vikenda zatečeni da upravljaju vozilom u alkoholisanom stanju, Uprava policije je još jednom apelovala na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa i tako sačuvaju svoj i živote drugih.

"Ovo iz razloga što je ljudski faktor odnosno nezakonito ponašanje u saobraćaju vodeći uzročnik saobraćajnih nezgoda", navodi se u saopštenju.

Iz policije su ističu da će pripadnici saobraćajne policije u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, "kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti u saobraćaju odnosno kako bi preventivno uticali na potencijalne najteže saobraćajne nezgode sa najtežim posljedicama".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.