Zbog seksa ostala nepokretna
Foto: mirror.co.uk

Boluje od rijetke bolesti

Zbog seksa ostala nepokretna

Niko ne govori o glavobolji nakon orgazma što je razumljivo, ali želim podići svijest o tome jer sam zbog toga izgubila veliki dio sebe, rekla je Lucinda Alen.

Lucinda (43) je nakon seksa imala glavobolje, ali im nikada nije pridavala veliku važnost. Kasnije su joj doktori rekli da boluje od rijetke bolesti.

“Glavobolje sam smatrala normalnim, a onda sam dobila krvarenje na mozgu”, prepričava Lucinda za britanski Mirror, prenose Nezavisne.

Nakon seksa, dok je bila u šestom mjesecu trudnoće osjetila je glavobolju, ali jaču nego inače.

“Nakon orgazama u mojoj je glavi počela ta stara, poznata oštra bol, iznad desnog oka. Inače sam I ranije imala osjećaj da mi se mozak zamrznuo, ali to nikada nije dugo trajalo. Međutim, ovaj put nije prošla i uskoro sam se našla u agoniji”, prepričava Lucinda kako je doživjela moždani udar.

Doktori su je potom stavili u vještački izazvanu komu jer joj je niz moždanih udara paralizovao donju lijevu stranu tijela. Bez obzira na paralizu, Lucinda se izborila da rodi dijete.

“Imam sreće što sam ovdje”, kaže Lucinda te dodaje da nikome drugom ne bi poželjela da se susretne s tim stadijumom bolesti. Doktori ne znaju kako je tačno dobila moždani udar. “Moj neurohirurg vjeruje da imam kongenitalnu abnormalnost u krvnim žilama i da zbog nje imam cjeloživotnu povremenu bol u glavi nakon orgazma”, objašnjava Lucinda.

Doktori su joj dijagnostikovali 'glavobolju prouzrokovanu seksualnom aktivnošću'. Iako je tačan uzrok bolesti još nepoznat, neki neurolozi smatraju kako je uzrokovana povećanjem pritiska mozga. Iz tog razloga, doktori preporučuju redovno mjerenje pritiska ljudima sa sličnim problemima. Po povratku iz bolnice Lucinda se posvetila majčinstvu, no bolest joj je to otežavala.

“Kad smo se vratili kući bila sam tužna jer sam izgubila staru sebe. Nisam mogla bila majka kakva sam sanjala da budem”, kaže Lucinda koju je invaliditet jako pogodila. Muž je preuzeo brigu o djeci i zamjeni pelena dok se Lucinda polako navikavala na nova fizička ograničenja.

“Meri-Alis je sada nevjerovatna djevojčica. Moždani udar koji sam doživjela u trudnoći na nju nije uticao”, zaključila je Lucinda.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.