Meksiko: Oružani napad u restoranu, 11 mrtvih, među njima i djeca(VIDEO)
Foto:Screenshot

Meksiko: Oružani napad u restoranu, 11 mrtvih, među njima i djeca(VIDEO)

Najmanje 11 osoba, među kojima i četvoro djece, ubijeno je u jučerašnjem oružanom napadu u restoranu u meksičkoj saveznoj državi Verakruz.

Guverner Verakruza Muguel Angel Yunes saopštio je da je grupa naoružanih osoba izvela napad na goste restorana u centru grada Kardel.

U napadu je ubijeno najmanje 11 osoba, među kojima je bilo četvero djece i federalni direktor meksičke policije Kamilo Kastanje.

Yunes je napad ocijenio varvarskim i podlim činom, te je obećao da će sve resurse uključiti u borbu protiv organizovanog kriminala u toj meksičkoj regiji.

“Učinićemo sve, ma koliko da košta, ali Verakruz neće biti dom za te zvijeri“, poručio je guverner Yunes.

Verakruz je poprište duboke bezbjednosne krize koja se ogleda u čestim oružanim napadima i sukobima između naoružanih bandi.

U martu ove godine je takođe u sličnom napadu ubijeno 11 osoba, a iz otkrivenih masovnih grobnica u martu su ekshumirani posmrtni ostaci 297 osoba koje su bile žrtve oružanih napada i otmica.

U proteklih šest godina u toj meksičkoj regiji ubijeno je i najmanje 11 novinara.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.