Pokažimo humanost: Utolimo žeđ napuštenim životinjama
Prijatelji životinja Podgorica

Ispred kuća postaviti zdjele sa vodom

Pokažimo humanost: Utolimo žeđ napuštenim životinjama

Obzirom da u Crnoj Gori zadnjih dana vladaju tropske vrućine, te da nas očekuje veoma toplo i sušno ljeto, iz NVO-a Prijatelji životinja Podgorica zamolili su sve građane da ispred svojih kapija i ulaza od zgrada ostave zdjele sa vodom, kako bi napuštene životinje utolile žeđ.

''U većini naših gradova je javna česma prava rijetkost, pa zbog toga napuštene životinje gotovo da nemaju gdje da utole žeđ i prepuštene su našoj milosti. Tokom čitavog dana borave na izuzetno visokim temperaturama i potrebna im je voda. Svako od nas u kući ima neku plastičnu zdjelu, u koju može nasuti vodu makar jednom dnevno i ostaviti je negdje gdje je mogu naći napuštene životinje. o nas skoro ništa ne košta, a time činimo izuzetno humano djelo'', navode Prijatelji životinja.

Možda ne možemo odvojiti novac za liječenje neke životinje, ali jednu zdjelu vode dnevno možemo svi.

''Zato ovim putem želimo da animiramo sve vas koji to niste do sada radili, da ubuduće na ovaj način pokažete koliko ste humani i koliki ste ljudi'', apelovali su Prijatelji životinja Podgorica.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.