Rogozin: Ulazak CG u NATO uperen protiv Srbije
Foto: Beta

A ne protiv Rusije

Rogozin: Ulazak CG u NATO uperen protiv Srbije

Srbija će imati dobru vladu, ali će uslovi biti takvi da nikada neće biti primljena u Evropsku uniju (EU), rekao je potpredsjednik Vlade Rusije Dmitrije Rogozin, ocijenivši da je ulazak Crne Gore u NATO uperen direktno protiv Srbije, a ne protiv Rusije.

Nakon inauguracije predsjednika Srbije Aleksandara Vučiha Rogozin je za Sputnjik rekao da je važno da su u Beograd za tu priliku došli svi balkanski lideri, te da to naglašava ulogu Srbije kao najveće i najautoritetnije države u regionu, od koje, naveo je, mnogo toga zavisi.

Rogozin je komentarisao i stavove američkih zvaničnika koji se protive uticaju Rusije na Balkanu, posebno Brajana Hojta Jia, koji je takođe prisustvovao inauguraciji, a koji taj uticaj opisuje kao "zlokoban".

"Apsolutno me ne zanima šta tamo neko govori. Vidite, ako ja budem slušao sve koji govore neke gluposti, neću dobro spavati. Zato ih i ne slušam", rekao je Rogozin, uz opasku da prvi put čuje za Jia, a da su to što on govori gluposti.

A u vezi s navodima da je "Rusija propustila šansu da zaustavi uticaj NATO na Balkanu", potpredsednik ruske vlade smatra da je Crna Gora za Srbiju ono što je Ukrajina za Rusiju, da je to sa članstvom u NATO upereno u suštini protiv Srbije, a ne Rusije, tačnije da je "izazvan sukob između rođene braće i sestara".

To se isto dogodilo s Rusijom i Ukrajinom dodao je, optuživši Amerikance da su "posijali to zrno neprijateljstva".

Rtcg/Mina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.