CGO: Imenovanje Vlahović za ambasadorku ugrožava ugled Crne Gore
Mira Popović

CGO: Imenovanje Vlahović za ambasadorku ugrožava ugled Crne Gore

Centar za građansko obrazovanje konstatuje da je odluka Vlade Crne Gore da postavi Sanju Vlahović za ambasadorku Crne Gore u Italiji pokazatelj odnosa vlasti prema vrijednostima koje promoviše, a koje nijesu zasnovane na znanju niti na akademskoj časti, saopštila je saradnica na programima Mira Popović.

''Ovo je pokazatelj kako je interes jedne partije nadvladao državni interes. A u državnom je interesu da Crnu Goru predstavljaju u diplomatiji lica koja pored formalnopravnih uslova imaju i niz drugih neupitnih kvaliteta, a ne ona koja su nedostojna te funkcije'', kazala je Popović.

CGO podsjeća da su inicijalni nalazi i komisije na Univerzitetu Mediteran, o kojima je javno pričao prof. Milenko Popović, ukazali da je Vlahović plagirala gotovo ¾ svog rada odnosno 63%.

''O tome je javno pričao i prof. Buhalis čiji je rad Vlahović plagirala. Rukovodstvo Univerziteta Mediteran je nanijelo veliku štetu toj visokobrazovnoj ustanovi sa slučajem Vlahović, a Tužilaštvo nije adekvatno izvelo ovaj slučaj. Čudi i stav ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića koji je obrazlažući ovu odluku u emisiji ''Načisto'' na TV Vijesti kao protivargumentaciju da je za ambasadora postavljena osoba optužena za plagijat naveo da ''univerzitet i sudovi nisu potvrdili da je rad Sanje Vlahović plagijat''. Darmanović i sam dolazi iz akademske sfere i za očekivati je bilo da prilikom odabira ambasadora vodi računa da ta lica, ako dolaze iz akademske sfere, imaju akademskog integriteta'', ocijenila je Popović

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.