Besplatni udžbenici za sve đake prvake u opštini Kotor
Ilustracija

Besplatni udžbenici za sve đake prvake u opštini Kotor

Briga o djeci mora biti organizovana i institucionalno podržana. Upravo je to jedno od osnovnih programskih opredjeljenja nove opštinske vlasti u Kotoru, ali i jedan od najvažnijih socio-ekonomskih interesa svih Kotoranki i Kotorana. U tom pravcu Opština Kotor obezbijediće besplatne udžbenike za sve đake prvake iz ove opštine', saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

''Djeca moraju biti prioritet i uživati podršku koja garantuje radosno djetinjstvo i neometano napredovanje. Bez brige o djeci i o njihovom školovanju nema prosperiteta i socio-ekonomskog razvoja Kotora. Odluka o dodjeli besplatnih udžbenika za sve đake prvake u Opštini Kotor slijedi osnovna načela u ponašanju odgovorne i demokratske vlasti kao što su pravednost, jednakost, transparentnost i efikasnost'', navodi se u saopštenju.

Opštinska vlast u Kotoru stavlja u fokus djecu i porodičnu politiku zato što joj je, kako kažu, interes Kotora na prvom mjestu.

''To možemo zato sto smo štedljiva vlast o čemu govori činjenica da su rashodi budžeta ove godine 1.319.000 eura manji nego u istom periodu prethodne godine. Smatramo da je odluka nove opštinske vlasti da obezbijedi besplatne udžbenike za sve đake prvake iz naše opštine značajan instrument za podizanje društvenog blagostanja na način da se obezbijede djeca, ali i rasterete kućni budžeti njihovih roditelja. Uvjerenja smo da je materijalno sigurna porodica osnova dugorocnog socio-ekonomskog razvoja'', rečeno je iz Kabineta.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.