Kotor: Za dva mjeseca riješeno više od polovine zatečenih predmeta
Kotor

Kotor: Za dva mjeseca riješeno više od polovine zatečenih predmeta

Opština Kotor se poslie niza godina može napokon pohvaliti izuzetnim unapređenjem administrativne efikasnosti. Da je novoj opštinskoj vlasti jedan od osnovnih zadataka posvećeni rad uprave u interesu svih građana pokazuje činjenica da je naslijeđeno breme zatečenih neriješenih upravnih predmeta više nego prepolovila u kratkom periodu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Kotor.

Kako se navodi, brojke su najbolji pokazatelj zatečenog stanja, ali i učinka nove opštinske vlasti.

"Dana 18. aprila u službi Glavnog administratora Opštine Kotor zatečeno je 306 izuzetno važnih i složenih, a neriješenih upravnih predmeta, odnosno predmeta o kojima nije pravovremeno odlučeno.

Do početka juna su od tog broja riješena 162 predmeta. Samo sa takvim stepenom unapređenja administrativne efikasnosti mogu se stvoriti pretpostavke za puno ostvarivanje prava građana, ali i stimulativan privredni ambijent u kojem se ne rasipaju vrijeme i resursi građana i preduzetnika", saopšteno je.

Iz Opštine kažu da za razliku od prethodne vlasti, "koja je bila preokupirana sopstvenim privilegijama, njihova politika nije gomilanje neriješenih upravnih predmeta".

"Opštinska vlast mora biti po mjeri građana. Dugo je lokalna uprava u Kotoru bila uslužni servis neodgovorne političke elite, kojoj su upravni predmeti građana bili deveta rupa na svirali. Obećao smo da će većina od zaostalih predmeta biti riješena u narednim dvoma mjesecima, a za nas je data riječ svetinja.

Najjednostavnije rečeno, administrativne fioke neće više biti adresa za prava građana i njihove zahtjeve. Upravne procedure i zaštita prava građana biće zasnovani na principu maksimalne efikasnosti i nova lokalna uprava biće apsolutna garancija za to. U interesu Kotoranki i Kotorana je izgradnja moderne, efikasne i kompetentne lokalne uprave, na čemu ćemo nastaviti svakodnevno da radimo. Naša vizija lokalne uprave koja polaže račune kako za poštovanje propisa, tako i za ostvarivanje konkretnih i mjerljivih rezultata, počinje se realizovati na djelu u našoj opštini", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.