Za prvih pet danakampanje podrška Demokratama na Cetinju 26,31%
U posjeti Cetinjanima

Podaci partije

Za prvih pet danakampanje podrška Demokratama na Cetinju 26,31%

Petog dana kampanje na Cetinju Demokratska Crna Gora posjetila je domaćinstva u centru grada, ulice Baja Pivljanina, Njegoševu i vojvode Boža. U kampanji su sa rukovodstvom cetinjskih Demokrata i Mladim Demokratama bili i poslanici Demokrata: predsjednik Aleksa Bečić, generalni sekretar, Boris Bogdanović i predsjednik Mladih Demokrata, Danilo Šaranović, saopšteno je iz ove partije.

U centru Cetinja Demokrate su obišle 815 porodica.

"Za pet prvih dana, podrška Demokratama na Cetinju iznosi 26,31%", navodi se u saopštenju partije.

"U Bajovoj ulici namjerno se odugovlače i mrcvare radovi, kako bi se što duže imao utisak da se nešto za mandata vlasti DPS-a na Cetinju radi. Ignoriše se činjenica da ovi radovi ometaju svakodnevno funkcionisanje stanovnika ove ulice. Ti radovi traju već osam mjeseci, iako je riječ o 100m ulice koji bi, da se ne rade u predizbornom periodu, mogli biti završeni nekoliko puta brže", kažu Demokrate.

Njegoševa ulica popločana je prije nekoliko godina, a ploče su kako kažu iz ove partije već nakon prve kiše počele da pucaju, na šta je struka upozoravala i prije nego što su stavljene.

"U taj projekat uložena su ogromna sredstva, da bi Cetinjani iz te ulice, kao i oni koji tuda svakodnevno prolaze danas žalili za asfaltom kojim je ta ulica bila pokrivena prije nego pločama. Iako žive u kulturno-istorijskom jezgru Cetinja, Cetinjanke i Cetinjani iz ove ulice i cijelog Cetinja nemaju nikakvih kulturnih sadržaja, zbog čega ne čudi propast projekta kandidovanja Cetinja za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine. Aktuelna vlast još nije objasnila građanima Cetinja zbog čega je njihov grad ispao iz trke za ovu prestižnu nominaciju"m kažu Demokrate.

Neposredno u blizini Ulice vojvode Boža nalazi se Zgrada solidarnosti u kojoj je prema riječima Demokrata jedan broj cetinjskih porodica pod firmom "solidarnosti" dobio stanove, "a sada se od njih traži da stanove otplate u punom iznosu njihove vrijednosti, jer im, u suprotnom, slijedi iseljavanje". 

"Stanari zgrade su nezaposleni ili sa malim primanjima i nisu u mogućnosti da dižu kredite kako bi otplaćivali svoje stanove.

Cetinjanke i Cetinjani ogorčeni su zbog činjenice da u gradu koji je nekada imao ogroman broj turista, kapaciteti hotela "Grand" uvijek su bili popunjeni do posljednjeg mjesta, dok aktuelna vlast ne nalazi način da turiste zadrži na Cetinju.

Demokratska Crna Gora namjerna je i odlučna da Cetinju vrati status koji je crnogorska Prijestonica nekada uživala, kako među stanovništvom Crne Gore, tako i stranim turistima i posjetiocima", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.