''Bajram  da donese mir i dobru volju među svim građanima Crne Gore''
Foto: AA

Političke partije čestitale Ramazanski Bajram

''Bajram da donese mir i dobru volju među svim građanima Crne Gore''

Muslimani danas slave Ramazanski bajram, jedan od njihova dva najznačajnija praznika. Obilježava se kraj posta i početak veselja.

U ime Liberalne partije i svoje lično ime, Andrija Popović je svim građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovijesti kao i predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore čestitao Ramazanski Bajram uz poruku: ''Neka Bajram donese mir i dobru volju među svim građanima. Bogatstvo koje se ogleda u različitostima koje zajednički iskreno slavimo, istinska je vrijednost Crne Gore. Želim vam da predstojeće praznike provedete u harmoniji i sreći sa najdražima''.

Ovim povodom oglasio se i predsjednik Demokratske stranke pravde, Svetislav Perišić.

''Glavnom imamu Odbora Islamske zajednice u Bijelom Polju, Enisu ef. Burdžoviću, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim građanima Bijelog Polja i Crne Gore islamske vjeroispovijesti čestitam nastupajući Ramazanski Bajram. Neka ovaj veliki praznik donese u domove onih koji ga proslavljaju mir, radost, porodičnu sreću i međusobnu ljubav prema bližnjima.''

 Čestitke su stigle i od Demokrata Crne Gore.

''U ime Demokratske Crne Gore, i u svoje ime, svim građanima Crne Gore, islamske vjeroispovijesti, želim da u zdravlju, miru, blagostanju, okruženi porodicom i prijateljima, proslave svoj veliki praznik – Bajram. Volio bih da neprolazne duhovne vrijednosti i univerzalne poruke mira i prijateljstva koje nosi ovaj uzvišeni praznik doprinesu uzajamnom uvažavanju, razumijevanju, slozi i ljubavi među bližnjima. Kao što Bajram svake godine okuplja prijatelje i kumove različitih vjera za bajramskom trpezom, potrebno nam je da se i u Crnoj Gori svi okupljamo u cilju napretka ove države i svih njenih građana'', kazao je predsjednik ove partije, Aleksa Bečić.

I predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić čestitao je Ramazanski Bajram.

“Ovaj veliki praznik je prilika da se podsjetimo na temeljne vrijednosti i univerzalne poruke mira, ljubavi, praštanja, solidarnosti i medjusobnog uvažavanja. Sve te vrijednosti nose u sebi jednu veliku poruku jedinstva kojem treba svi da težimo jer jedino zajedno možemo prevladavati izazove koje nosi vrijeme. Crna Gora ima bogatstvo suživota kao svoje veliko istorijsko i civilizacijsko dostignuće, koje nas hrabri da ćemo zajedno na vrijednostima civilizovanog svijeta graditi bolje i srećnije društvo.Svima koji slave veliki praznik želim da u njihovim domovima bude mir, spokoj i ljudska toplina kojima će plemeniti sebe i bližnje, stvarajući snagu za nove životne uspjehe i radosti”, kazao je Krivokapić.

U ime Građanskog pokreta Ura povodom praznika oglasio se i Dritan Abazović.

''Neka ovaj veliki praznik obasja Vaše domove i Vaša srca ljubavlju, slogom i tolerancijom. Najveća vrijednost Crne Gore je njen multietnički karakter koji stalno treba njegovati i razvijati. Ramazanski bajram je dobra prilika da se na to podsjetimo i sa svojim komšijama i prijateljima podijelimo radost blagdana. Nakon mjesec dana odricanja i suzdržavanja, želim Vam da Bajram dočekate čiste duše i punog srca i da poruku mira i solidarnosti neprestano širite u našoj zajednici'', stoji u čestitki Abazovića.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.