Pejović: Vlada skandalozno troši pare poreskih obveznika
Mijomir Pejović

Ogorčeni zbog para dodijeljenih MA

Pejović: Vlada skandalozno troši pare poreskih obveznika

Vijest da je država nacionalnoj avio kompaniji MA dala dva miliona eura državne pomoći podigla je ogromnu prašinu na domaćoj sceni. Uslijedile su munjevite reakcije.

Potpredsjednik Demokrata Mijomir Pejović za portal Kodex kaže da je ovaj potez skandalozan. 

"Suprotno zakonu i svim evropskim standardima, mimo svih propisanih procedura i u situaciji kada na dječjem odjeljenju Kliničkog centra vidimo scene iz horor filmova, ovaj Vladin potez može samo da se okarakteriše kao skandalozno trošenje para poreskih obveznika,  za koje nema, niti može biti opravdanja", kaže Pejović. On tvrdi da je duboko uvjeren da će nalogodavci ovog čina bez presedana biti objelodanjeni i primjereno kažnjeni, ukoliko SDT bude postupao profesionalno i bez straha za sopstveni položaj.

On kaže da se ovakvom ponašanju mora stati na put. 

"Kada bi vinovnici ovakvih krivičnih djela jednom bili adekvatno kažnjeni, vrlo je vjerovatno da bi ovakvih zloupotreba bilo neuporedivo manje", zaključio je Pejović.

Da podsjetimo, poslanik SDP Raško Konjević je prije nekoliko dana  pozvao Specijalno državno tužilaštvo da što prije pokrene istragu o dodijeljivanju državne pomoći Montenegro erlajnsu od dva miliona eura od čega je, kako je kazao, najznačajniji dio iskorišćen za vraćanje kredita jednoj banci. On je podsjetio da je prije petnaestak dana tražio od ministra saobraćaja Osmana Nurkovića da objavi odluku i materijal na osnovu kojih je Vlada i Ministarstvo saobraćaja odobrilo isplatu ovog novca. 

On je naveo da od Katnića u ovom slučaju očekuje da bude efikasan kao što je u slučajevima koji se odnose na pojedine opozicione poslanike. Državna pomoć ovoj kompaniji dodijeljena je prije dvije sjednice Vlade, odlukom koja je označena tajnom.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.