Fifa pokrenula disciplinski postupak protiv Juventusa
Pol Pogba

Fifa pokrenula disciplinski postupak protiv Juventusa

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Juventusa, posle istrage o prodaji Pola Pogbe u Mančester junajted.

Pogba je prošlog avgusta iz Juventusa prešao u Mančester junajted za 105 miliona eura. Fifa nije precizirala zbog čega je pokrenula postupak protiv šampiona Italije, ali se najvjerovatnije radi o kršenju pravila o pravu vlasništva treće strane nad igračem, prenosi Beta.

Navodno, Pogbinog agenta Mina Rajolu su isplatila oba kluba, kao i njegov klijent, pa se vjeruje da je od tog transfera zaradio do 50 miliona eura.

Svjetska kuća fudbala nije pokrenula postupak protiv Mančester junajteda. Fifa je u maju 2015. godine zabranila pravo treće strane nad igračem, što znači da menadžeri, fondovi i slične organizacije više ne mogu da uzimaju procenat od klubova.

Pokretanje postupka protiv Juventusa je neprijatnost za predsjednika kluba Andreu Anjelija, koji je bio jedan od zagovornika o ukidanju pravila vlasništva treće strane.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.