Savković: Kovačević nije advokat majki
Željka Savković

Savković: Kovačević nije advokat majki

Predsjednica Koordinacionog odbora korisnica naknada za majke sa troje i više djece, Željka Savković, saopštila je da advokat Aleksandar Kovačević nije pravni zastupnik korisnica naknada.

Savković je saopštila da su Kovačevića korisnice naknada ranije angažovale samo za učešće na javnoj raspravi koja je održana u Ustavnom sudu 19. aprila 2017. godine, kada se raspravljalo o ustavnosti Zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

"Tada gospodinu Kovačeviću nije bilo dozvoljeno da prisustvuje raspravi, sa čim je javnost bila upoznata. Gospodin Kovačević je tada izjavio da će nam taj papir, na kojem je odbijeno prisustvo pravnog zastupnika majki na javnoj raspravi, na kojoj se raspravljalo upravo o korisnicama, izuzetno mnogo značiti u Strazburu. Od tada Koordinacioni odbor majki nije imao kontakt sa pomenutim advokatom, izuzev nekoliko pojedinačnih slučajeva majki iz Pljevalja. Nedavno učešće advokata Kovačevića u emisiji 'Okvir' izazvalo je nezadovoljstvo majki i zato smo odlučile da reagujemo", saopštila je Savković, prenosi Rtcg.me.

Ona je novinare zamolila da Kovačevića, kada bude govorio za medije, ne predstavljaju kao pravnog zastupnika majki.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.