NATO će zadržati svoje prisustvo u regionu zapadnog Balkana
Ilustracija

Zbog strateškog značaja

NATO će zadržati svoje prisustvo u regionu zapadnog Balkana

NATO će zadržati svoje prisustvo u regionu zapadnog Balkana koji ima strateški značaj za Alijansu.

To je saopštio zamjenik pomoćnika generalnog sekretara NATO-a za operacije Džon Manza, prenosi B92 pozivajući se na Tanjug.

Kako je objavljeno na sajtu Kfora, bezbjednost u ovom regionu doprinosi stabilnosti i sigurnosti u čitavoj Evropi, naveo je Manza i dodao da će zbog toga NATO ostati prisutan i fokusiran na zapadnom Balkanu.

Govoreći o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine on je kazao da se taj proces nastavlja, kao i da NATO pruža potpunu podršku tom dijalogu uz pokroviteljstvo EU. 

Manza je dodao da saveznici vide KFOR sa 4.200 pripadnika kao faktor koji je ključan u garantovanju stabilnosti ne samo na Kosovu već i cijelom regionu. 

Manza je razgovarao sa zamjenikom kosovskog premijera Branimirom Stojanovićem sa kojim se složio da je KFOR ključni faktor u održavanju mira i zaštiti vjerskih objekata. 

Oni su tokom susreta razmijenili mišljenja u vezi sa situacijom na Kosovu, i razgovarali o bezbjednosti, zaštiti vjerskih objekata, kao i o trenutnoj političkoj situaciji koja je nastala nakon parlamentarnih izbora.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.