Agencija nije nadležna za drvorede u Pljevljima
Foto:Archus centar

Agencija nije nadležna za drvorede u Pljevljima

Agencija za zaštitu prirode i životne sredine nije nadležna u slučaju sječe drvoreda u Pljevljima.

To je danas saopšteno iz Agencije povodom saopštenja za javnost NVO ,,Breznica", vezano za sječu sta­ba­la i iz­vo­đe­nja gra­đe­vin­skih ra­do­va na rekonstruk­ci­ji di­je­la uli­ce Kra­lja Pe­tra Prvog u Pljevljima  te nedostavljanja ela­bo­ra­ta stu­di­je pro­cje­ne uti­ca­ja pro­jek­ta na ži­vot­nu sre­di­nu, ko­ju je tre­ba­lo da pra­ti jav­na ras­pra­va.

" Agencija za zaštitu prirode i životne sredine informiše javnost, da pomenute aktivnosti nijesu u nadležnosti Agencije za zaštitu prirode i životne sredine", piše u reagovanju.

Drvoredi lipa koje su više od sedam decenija krasili centar Pljevalja i njegove ulice posječeni su u aprilu mjesecu.

Podsjetimo NVO Breznica je  podnijela krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Mirka Đačića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo divlje gradnje,krivično djelo protivzakonita sječa bez doznake,krivično djelo zloupotrebe službenog položaja,krivično djelo nesavjesnog rada u službi,krivično djelo protivpravnog sticanja imovinske koristi za sebe ili drugoga,kao i druga krivična djela.

Iz Breznice su takođe naveli da su aktivnosti koje sprovedene u konkretnom slučaju urađene i bez neophodne i po Zakonu izrade Elaborata Studije procjene uticaja projekta na životnu sredinu, koju je trabalo da prati javna rasprava te da Agencija za Zaštitu Životne sredine nije bila ni obaviještena o namjerama i planiranim aktivnostima tako da niti je bilo javnih rasprava, niti izrade ili usvajanja pomenutog Elaborata.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.