Ovaj trening od 4 minuta garantuje maksimalne rezultate za mjesec dana(VIDEO)
Ilustracija

Ovaj trening od 4 minuta garantuje maksimalne rezultate za mjesec dana(VIDEO)

Postoji savršen sklop vježbi za mršanje koji zahtijeva da se angažujete samo 4 minuta dnevno. Taj sklop se naziva Tabata i predstavlja trening visokog napona.

Međutim, Tabata je više način vježbanja nego sama vježba. Za dvadeset sekundi jakog treninga sa odmorima od po 10 sekundi, Tabata je u stanju da za 4 minuta sagori svaku kaloriju viška u vašem tijelu.

Doktor Izumi Tabata je čovjek koji je osmislio ovaj trenig prema kome vježbaju i svjetski sportisti. Dugo godina je ovaj način treniranja testiran da bi se došlo do zaključka da ćete uz pomoć ovakvog načina vježbanja najlakše skinuti višak kilograma.

Što se tiče samih vježbi tu je izbor na vama: možete jedan dan da radite sklekove u kombinaciji sa čučnjevima, drugi dan da radite trbušnjake kombinujući ih sa trčanjem u mjestu, s tim da pratite tempo od 20 sekundi interzivnog vježbanja zatim 10 sekundi laganog treninga.

Tabata trening garantuje:

Zdravo mršanje,

Definisanje mišića cijelog tijela,

Smanjenje krvnog pritiska,

Oslobađanje od stresa.

Ovaj trening je osmišljen tako da ga može praktikovati i profesionalni sportista i amater. Za vježbanje u teretani, ali i kod kuće. Bitno je samo da svaki dan vježbate 4 minuta po savjetima doktora Tabate.

Kurir

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.