Bali: Turisti jedu pseće meso misleći da je piletina (FOTO/VIDEO)
Foto: abc.net.au

Pakao u turističkom raju

Bali: Turisti jedu pseće meso misleći da je piletina (FOTO/VIDEO)

Bali je veoma popularna destinacija za turiste, a prema novim užasavajućim saznanjima i izvještajima, posjetioci ostrva bez znanja jedu pseće meso, misleći da je piletina.

Organizacija za zaštitu životinja "Animals Australia" je otkrila užasavajuću činjenicu da na ostrvu masovno ubijaju pse, a zatim meso prodaju turistima tvrdeći da se radi o piletini.

''Svakodnevno hvataju pse, zatvaraju ih u kaveze i vežu im noge i njuške, a zatim ih brutalno kolju'', objavila je Animals Australia.

bali2

Foto: Animals Australia

Psi su prvo danima zatvoreni u kavezima, bez vode i hrane, gdje čekaju da budu zaklani, prenosi Independet.

Najviše psećeg mesa kao piletinu nude ulični prodavaci, a čak oko 70 posto restorana takođe prodaje pseće meso. Označavaju ga nazivom "satay" i turistima govore da to znači "piletina".

Organizacija "Animal Australia" je na Bali poslala tajnog istražitelja koji je otkrio surovu razmijenu i ubijanje uličnih pasa.

''Počeo sam da istražujem tako što sam vremenom uspio da se infiltriram među ljude koji su glavni za nelegalnu proizvodnju i distribuciju psećeg mesa. Uskoro sam dobio poziv da se pridružim i bandi koja krade, lovi i ubija pse'', ispričao je istražitelj, prenosi Blic.

bali1

Foto: Animals Australia

Procjenjuje se da svake godine zbog trgovine mesom na Baliju bude brutalno ubijeno oko 70 000 pasa, piše Independet.

''Iako sam bio obučavan da se nosim sa brutalnošću koje viđam tokom obavljanja svog posla, ono što sam na Baliju vidio je bilo užasno i potresno. Pokušavao sam stalno da se fokusiram na fotografisanje, snimanje i prikupljanje dokaza, dok sve vrijeme slušam lajanje i bukvalno vrištanje pasa'', ispričao je istražitelj.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.