Pokušao da uđe u ZIKS sa falsifikovanom advokatskom legitimacijom, pa uhapšen
ZIKS

Pokušao da uđe u ZIKS sa falsifikovanom advokatskom legitimacijom, pa uhapšen

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su zajedno sa policijom Danilovgrada danas uhapsili Cetinjanina R.B. (36) zato što je, kako se sumnja, došao na glavnu prijavnicu ZIKSa u Spužu i najavio posjetu osuđenim licima u svojstvu advokata sa neovjerenom službenom legitimaciom.

"R.B. je naime, kako se sumnja, službenicima ZIKS – a stavio na uvid svoju advokatsku legitimaciju istekle važnosti sa falsifikovanim pečatom Advokatske komore i potpisom ovlašćenog lica, u namjeri da je upotrijebi kao vjerodostojnu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje, službenici ZIKS – a su izvršili provjeru njegove advokatske legitimacije i dobili povratnu informaciju od Advokatske komore Crne Gore da R.B. nije ovjerio svoju službenu legitimaciju, odnosno da je njegova legitimacija istekle važnosti.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se R.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.", saopšteno je.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.