Usnuli heroji: Vatrogasci odbranili Makarsku od požara i umorni zaspali duž puta
Foto: Fejsbuk/Damir Lacković

Fotografije koje su oduševile region

Usnuli heroji: Vatrogasci odbranili Makarsku od požara i umorni zaspali duž puta

Poslije višednevne borbe s vatrenom stihijom koja je progutala maslinjake, polja i šume oko Makarske, iscrpljeni vatrogasci što su bili na prvoj liniji odbrane od požara našli su malo mira.

Podsjećamo da su turisti iz tri hotela u Tučepima na Makarskoj rivijeri i dio mještana evakuisani u ranim jutarnjim satima zbog požara koji je buknuo u Gornjim Tučepima.

Dirljivu fotografiju objavio je na svom profilu na Fejsbuku vatrogasac Damir Lacković iz Jastrebarskog.

1922533213948534006038613907162037261222302n

Usnuli heroji; foto: Fejsbuk/Nisiizosjekaako

"Ovo nisu saborski zastupnici (poslanici)... Ovo su moja braća vatrogasci... Cijelu noć su dobrovoljno spašavali ljude i imovinu... Dobrovoljno... Oni neće dobiti povlašćene penzije", napisao je između ostalog u komentaru posvećenom svim vatrogascima koji su se dva dana i dvije noći borili protiv prijeteće vatrene stihije, prenosi Dnevno.hr.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.