Pomozimo Ilini i Kristijanu da se izbore sa cerebralnom paralizom: Pošaljite SMS!
Ilina i Kristijan

Budimo humani

Pomozimo Ilini i Kristijanu da se izbore sa cerebralnom paralizom: Pošaljite SMS!

Fondacija „Budi human“ obavjestila je građane da je na portalu www.budihuman.me u toku akcija prikupljanja pomoći za Ilinu Raonić i Kristijana Radulovića. Iz Fondacije su pozivali sve građane i društveno odgovorne firme da se pridruže akciji i da slanjem poruka i uplatama na račun pomognu liječenje Krisijana i Iline.

Ilina ima samo 3 i po godine i cerebralna paraliza od koje boluje ubraja se u razvojne teškoće, jer utiče na način djetetovog razvoja.

7

Ilina Raonić

"Samim tim malena Ilina ima poteškoće, jer može da stoji i sjedi isključivo uz pridržavanje. Iako Ilina ima problema sa kretanjem i održavanjem ravnoteže, intelektualno je očuvana, zna azbuku, naučila je da broji do deset, zna značenje riječi i razlikuje boje. Terapija i rehabilitacija na privatnoj klinici Live hospital u Turskoj daje veliku mogućnost da će Ilini biti mnogo bolje. Omogućimo ovoj preslatkoj djevojčici da se razvija kao i njeni vršnjaci.

Upišimo 7 i pošaljimo SMS na 14543. Ilini možemo pomoći i uplatom na žiro račun 520-14638- 05 ili devizni račun 520042000000856910", saopšteno je iz Fondacije.

Kristijan je dijete koje je rođeno zdravo 13. oktobra 2007. godine u Nikšiću.

6

Kristijan Radulović

"Samo par dana nakon izlaska iz bolnice, kod Kristijana je primijećena pojačana žutica. Kako je vrijeme prolazilo, stvari su se komplikovale i ustanovljena je cerebralna paraliza. Harbri Kristijan sada ide u redovnu školu i završava drugi razred. Ne hoda, ali je intelektualno potpuno očuvan i lijevom stranom radi sve što može. Ali, za samostalnije djetinjstvo mu je potrebna naša pomoć... Kako bi se njegovo stanje poboljšalo, neophodan je odlazak na liječenje metodom presađivanja matičnih ćelija na privatnoj klinici Live hospital u Turskoj.

Upišimo 6 i pošaljimo SMS na 14543. Kristijanu možemo pomoći i uplatom na žiro račun 520000000001463902 ili devizni račun 520042000000857007".

Kako je saopšteno, Portal Fondacije Budi human koji se nalazi na adresi www.budihuman.me kao što je i najavljivano pruža mogućnost da na brz i jednostavan način građani i firme doniraju novac za oboljele mališane.

Uz pomoć tri mobilna operatera ( Crnogorski Telekom, Telenor i M-tel ) uspostavili su jedinstveni donatorski broj 14543 preko kojeg građani mogu da uplate novac.

"Stranica www.budihuman.me je po transparentnosti jedinstvena u regionu, jer građanima pruža mogućnost da u realnom vremenu prate koliko je novca uplaćeno, sa kojih brojeva te koliko sredstava je još neophodno prikupiti, kao i način na koji se prikupljena sredstva troše.Na portalu je istaknuta procedura na koji način neko može postati korisnik Fondacije, sa kojim novcem organizacija raspolaže i kome su do sada građani sve pomogli. Sredstva koja se trenutno nalaze na računu Fondacije "Budi human" a prikupljena su tokom Teletona (u iznosu od 385 576 eura) biće preusmjerna prvom korisniku oboljelom od karcinoma koji bude ispunjavao uslove za dodjelu pomoći. Za početak rada i izradu portala, Fondacija je dobila sredstva na Telekomovom donatorskom konkursu "Za Svako Dobro"", saopšteno je iz Fondacije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.