Konjević Nurkoviću: Krijete od stida što ste obmanjivali majke od Rožaja, Bijelog Polja pa širom CG
Raško Konjević

Konjević Nurkoviću: Krijete od stida što ste obmanjivali majke od Rožaja, Bijelog Polja pa širom CG

Ukazivati na nezakonito razbacivanje sa 2 miliona eura novca građana Crne Gore, za gdina Nurkovića možda jeste nebuloza. Ali za građane sigurno nije. Posebno nije za korisnice zakona o majkama kojima su on i Bošnjačka stranka koliko juče garantovali da će im naknade biti doživotne, navodi se u saopštenju potpredsjednika SDP-a Raška Konjevića.

"Sada se krijete od stida što ste ih obmanjivali od Rožaja, Bijelog Polja pa širom Crne Gore. Na istoj sjednici Vlade kada su on i Bošnjacka stranka glasali o ukidanju ovog doživotnog prava majkama, gdin Nurković je odlučio da najvećem poreskom dužniku MA, koji duguje 15 miliona eura poreza, doda još 2 miliona eura pomoći.

Nema para za majke korisnice zakona, nema novca za dječije dodatke, ali ima za najveće poreske dužnike, je li ministre Nurkoviću?

Stisnite političku petlju pa objavite tajnu informaciju o Montenegro Airlinesu koju ste predložili Vladi i zaključak povodom te informacije. Zašto je krijete po ladicama Vašeg kabineta? Uputite je javnosti pa neka se građani uvjere da li su 2 miliona data firmi koja duguje 15 miliona eura poreza i 18 miliona eura Aerodromima Crne Gore. Objavite i mišljenje Komisije za kontrolu državne pomoći ako ga imate, a bili ste ga dužni obezbjediti shodno Zakonu o državnoj pomoći i Poslovniku o radu Vlade", kazao je Konjević.

Prema njegovim riječima Nurković "krije te informacije jer zna da je prekršio Zakon o državnoj pomoći i da je novac građana dao najvećem poreskom dužniku iz tekuće rezerve Budžeta Crne Gore".

"I nije najvažnije kojoj banci su ta sredstva proslijeđena, spreman sam taj dio pogreške i prihvatiti, već Vaša namjera da krijete od građana gdje nezakonito trošite njihov novac.

Nakon što ste obmanuli majke korisnice zakona, sada pričate neistine svim građanima Crne Gore.

Na kraju ministre Nurkoviću, barem zbog moralne obaveze prema majkama korisnicama prava iz Zakona, iz Rožaja i drugih opština objavite ove tajne materijale, možda vam crvenilo u licu prođe brže ako ih budete gledali u oči zbog neistina koje ste im pričali", poručio je Konjević.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.