Umrla poznata italijanska kreatorka Karla Fendi
Karla Fendi, foto: lagaceta.com.ar

U 80. godini života

Umrla poznata italijanska kreatorka Karla Fendi

Italijanska modna kreatorka Karla Fendi, počasna predsednica Fendi Grupe poznate po bundama i tašnama vrhunskog dizajna, preminula je u 80. godini života, javili su danas italijanski mediji.

Karla Fendi, koja je zajedno sa četiri sestre uspjela da prodavnicu kožnih i krznenih stvari u Rimu pretvori u svjetsku modnu kuću, preminula je u ponedjeljak.

karlafendi

Karla Fendi, foto: Tanjug/AP

Agencija Ansa navodi da je Karla, četvrta u redu sestara, bila počasni predsjednik "Fendi grupe" i da je već neko vrijeme bila bolesna.

Karla i njene sestre Paola, Ana, Franka i Alda su 1965. godine angažovale Karla Lagerfelda, u to vrijeme mladog njemačkog dizajnera koji im je kreirao žensku liniju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.