Bjelopoljci dobijaju novu salu za vjenčanja
Džemal Ljušković

Rekonstrukcija skupštinske sale

Bjelopoljci dobijaju novu salu za vjenčanja

Bjelopoljski parlament ušao je u poslednju godinuu svog četvorogodišnjeg mandata. Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Džemal Ljušković zadovoljan je funkicionisanjem lokalnog parlamenta koji prema njegovim riječima, u skladu i harmoniji donosi odluke u interesu građana i privrede.

Za prvih šest mjeseci Skupština je usvojila oko 50tak Odluka u interesu građana i najvažniji akt, Izvještaj o radu predsjednika opštine Aleksandar Žurića.

„Možemo slobodno reći da je Skupština za minuli period, odradila planirane obaveze, prvo kroz svečanu sjednicu 3. Januara na Dan opštine i Dan oslobođenja i dvije radne sjednice od koji je jedna odražana početkom marta sa 20tak tačaka dnevnog reda i druga krajem aprila sa 30tak tačaka dnevnog. Time smo odradili planirano Programom za 2017.godinu. Usvojen je Izvještaj o radu predsjednika opštine,koji sublimira izvještaje svih organa  uprave  javnih preduzeća i ustanova itd“-kazao je juče novinarima na pressu Ljušković.

On je istakao da graonačelnik Žurić i lokalna uprava uživaju povjerenje budući da prilikom izjašnjavaja o Izvještaju o njegovom radu nijedan odbornik nije glasao protiv osim nekoliko njih koji su bili uzdržani.

Iako je zadovoljan radom Parlamenta požalio se na uslove u skupštinskoj Sali u koju, kako je kazao Ljušković, ni stolica nije kupljena od 1970. godine. Takvi uslovi, dodao je, limitiraju produktivniji rad te je Opština pokušavala proteklih godina da obezbijedi sredstva kroz donacije za rekonstrukciju iste.

„Uspjeli smo i napokon smo obezbijedili i ubijedili Direkciju javnih radova Vlade Crne Gore koja je procijenila cjelishodnu rekonstrukciju i modernizaciju sale Skupštine Opštine Bijelo Polje. To nije samo odbornička sala, već i sala raznih skupštinskih tijela, sala u kojoj sve parlamentarne stranke imaju svoje sastanke, promocije, sala za vjenčanje, sastanke sportskih klubova, NVO sektora, boračkih organizacija itd. dakle to nije sala već gradska kuća.“,rekao je Ljušković.

Kako je saopštio, projekat rekonstrukcije sale uradio je renomirani profesor sa Arhitetktonskog fakulteta iz Podgorice, Rifko Alihodžić i raspisan je  tender, te,ukoliko ne bude komplikacija, očekuje realizaciju ove godine.

 „Na taj način će Skupština i njena radna tijela kao  i svi korisnici tih prostorija u narednom periodu imati mnogo povoljnije uslove za rad što svakako sazlužuju“, napomenuo je Ljušković.

Naredna sjednica lokalnog Parlamenta planirana je za prvu polovinu jula. Teme će biti Izvještaji o radu lokalne Turističe organizacije, Javne ustanove Centra za podršku djeci i porodici, zatim Program mjera iz oblasti ruralnog razvoja, Program mjera iz oblasti Sekretarijata za privredu i preduzetništvo, ali i usvajanje Detaljnih urbanističkih planova.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.