Brajović: Fizičke prijetnje DF-a su odraz slabosti, a ne snage
Ivan Brajović

''Izjave o građanskom ratu su neodgovorne''

Brajović: Fizičke prijetnje DF-a su odraz slabosti, a ne snage

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović kazao je da su izjave Demokratskog fronta o građanskom ratu u Crnoj Gori krajnje neodgovorne, te očekuje da će poslanici tog političkog saveza pokušati da nekulturnim i vulgarnim ponašanjem izazovu problem, ali da će parlamentarna većina ostati imuna na to i uraditi svoj posao.

"Najlakše je odgovoriti na uvredu uvredom i na fizički napad fizičkim napadom. U ovom slučaju su fizičke prijetnje odraz slabosti, a ne snage", istakao je Brajović u emisiji Radija Crne Gore "Odgovoran odgovor".

On je kazao i da je država tu da spriječi ekstremno ponašanje, kao i da se čudi da tužilaštvo još nije reagovalo zbog izjava pojedinih poslanika Fronta.

Predsjednik Skupštine je naglasio da DF već sada nema podršku koja bi im obezbijedila 18 poslanika u Parlamentu, kao što je to bilo na posljednjim izborima.

"Imali smo neprimjerene scene u parlamentu, ne samo na Administrativnom odboru, mnogo gore scene su viđene nakon izglasavanja oduzimanja imuniteta poslanicima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Marta Šćepanović je fizički napadnuta, a iz Fronta su kazali da je to `disciplinska packa`. Volio bih da vidim kako bi se neko od njih osjećao da ga je neko ošamario i to nazvao `disciplinskom packom`", istakao je Brajović, rekavši da nijedna organizacija nije reagovala tim povodom, uprkos tome što su predstavnici Demokratskog fronta upućivali i uvrede na nacionalnoj osnovi.

On je naglasio da su i birači DF-a vidjeli da na ulici ne mogu ništa postići, kao i da je protest protiv učlanjenja Crne Gore u NATO okupio samo nekoliko stotina ljudi.

Brajović je poručio da se moraju primjenjivati sankcije za neprimjereno ponašanje u parlamentu, zbog čega očekuje da će takav predlog zakona biti usvojen u julu.

Osvrnuo se i na skidanje imuniteta poslaniku Fronta Nebojši Medojeviću.

"Ja skidanje imuniteta doživaljavam kao mogućnost da poslanik dokaže nevinost u postupku, što bih iskreno želio. Oni su tražili rješenje pokušaja terorističkog akta od 16.oktobra, a kada to želimo da postignemo, od strane pojedinih poslanika opozicija postoje opstrukcije", kazao je Brajović.

Predsjednik Parlamenta smatra da opozicioni poslanici ne bojkotuju parlament, već ne dolaze na posao. "Svi njihovi mandati su ratifikovani, uživaju sve privilegije. Primaju plate, koriste telefone koje im plaća Skupština", objasnio je on.

Predsjednik Skupštine je prokomentarisao i nezadovoljstvo Rusije zbog članstva naše zemlje u NATO-u, rekavši da ta zemlja slijedi svoje interese.

"Rusija je kroz istoriju pomagala Crnu Goru kada je imala interesa za to", poručio je.

Brajović je istakao i da vođenje odgovorne politike znači i donošenje teških odluka. "Priznanjem nezavisnosti Kosova 2008. znali smo šta će to da izazove u odnosima sa Srbijom. Ti su odnosi danas u redu. Nije bilo lako da se pridružimo sankcijama EU ka Rusiji, ali imamo svoj cilj i želimo da budemo dio društva i zato ispunjavamo standarde. Nije bilo neočekivano da će Rusija preduzeti neke mjere", objasnio je Brajović.

On je poručio i da lično smatra da je zakon o naknadama majkama s troje ili više djece diskriminatorski, jer isključuje majke s jednim ili dva djeteta, očeve i žene koje nijesu mogle da se ostvare kao majke.

"Imate i primjere žena koje imaju i sedmoro djece, ali nijesu radile i bile na Birou, zbog čega nemaju pravo na naknade", kazao je Brajović.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.