Pacijenti prijatno iznenađeni: Čekanje na magnetnu i skener oko 15 dana
KCCG

Dopunski rad dao rezultate

Pacijenti prijatno iznenađeni: Čekanje na magnetnu i skener oko 15 dana

Da dopunski i rad vikendom u Kliničkom centru Crne Gore daje rezultate najbolje govore oni kojih se ove usluge direktno tiču – pacijenti.

Cetinjanka Rajka B. jedna je od građana koju su, kako kaže, u Centru za radiološku dijagnostiku čak dva puta prijatno iznenadili.

“Prvo sam išla na skener i zakazali su mi snimanje za 10 dana. Mislila sam da je slučajnost, jer je termin bio popodne i odmah nakon praznika. Kada su mi, nakon skenera, na konzilijumu za magnet zakazali snimanje za 18 dana bila sam zatečena, jer sam očekivala ni manje ni više nego barem za mjesec i po”, priča ona za Dnevne novine.

U nevjerici je, kaže, nekoliko puta provjeravala datum, pa mjesec, davala rodbini da provjeri, ali to je bilo to.

“Zakazali su mi za 18 dana, doduše u nedjelju, ali nema veze. Nisam ni sanjala da ću i taj pregled završiti tako brzo”, kazala je ona, ne krijući zadovoljstvo.

I Mitar iz Kotora zadovoljan je brzinom zakazivanja snimanja na skeneru i magnetnoj rezonanci u Kliničkom centru.

“Imao sam zakazano snimanje magneta grudnog koša u utorak 13. juna, ali im se bila pokvarila jedna mašina. Inače bi se čekalo dosta da opet zakažu, ali su mi ovaj put rekli da dođem u nedjelju 18. juna. Oba magneta su radila i brzo sam završio snimanje”, priča Mitar.

Sa kraćim vremenom čekanja na pregled, kaže penzioner Jovan iz Nikšića koji je doveo suprugu Dragicu na snimanje magnetom, sve se lakše podnosi.

“U posljednje vrijeme sve se brže zakazuje i završava. Poranimo, dok je hlada da stignemo u Podgoricu, malo pričekamo. Važno je da se završava posao i da se brže stiže do dijagnoze, a ne kao ranije da se čeka mjesecima na red”, smatra Jovan.

Liste čekanja na četiri najveće klinike Kliničkog centra od maja do juna kraće su za 200 mjesta, ali u Centru za radiološku dijagnostiku, iako rade punom parom su skromni.

Kako je kazao Dnevnim novinama direktor Centra za radiološku dijagnostiku dr Branimir Vlahović, termini zakazivanja MR i CT pregleda su od kada je uveden dopunski rad skraćeni za oko mjesec.

“Magnetna rezonanca (MR) i CT pregledi se trenutno zakazuju od mjesec do mjesec i po dana. Od kad je uveden dopunski rad, koji je uglavnom vikendom u našem Centru za radiološku dijagnostiku, termini zakazivanja su skraćeni za oko mjesec”, kazao je dr Vlahović.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.