Daren Ozborn napadač iz Londona
Foto: AA

Uletio među muslimanske vjernike kod džamije

Daren Ozborn napadač iz Londona

Britanska policija pretresa jednu kuću u Kardifu u sklopu istrage o muškarcu koji je kombijem uletio među muslimanske vjernike kod džamije u Londonu.

Kako je objavio "Vels onlajn", vjeruje se da osumnjičeni živi u Kardifu, glavnom gradu Velsa, i da se zove Daren Ozborn.

Osumnjičeni (47) je uhapšen pod sumnjom za terorizam.

Britanski državni sekretar zadužen za bezbjednost Ben Volas izjavio je ranije danas da muškarac koji je kombijem uletio među muslimanske vjernike kod džamije u Londonu nije poznat bezbjednosnim službama u smislu krajnje desničarskog ekstremizma. 

"Taj čovjek nije bio poznat vlastima u sferi ekstremizma ili krajnje desničarskog ekstremizma", rekao je Volas za "Skaj njuz", prenio je Rojters. 

Deset osoba je povrijeđeno kada je kombi uletio među pješake, a policija istražuje da li je i muškarac koji je preminuo na mjestu nesreće poginuo u napadu ili zbog nečeg drugog. 

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da mržnja i zlo neće prevladati i obećala borbu protiv svih odgovornih za terorizam i ekstremizam. 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.