Tereza Mej posjetila džamiju Finsburi Park
Foto:AA

Teroristički napad u Londonu

Tereza Mej posjetila džamiju Finsburi Park

Britanska premijerka Tereza Mej je nakon sinoćnjeg terorističkog napada posjetila džamiju Finsburi Park.

Mej se nakon hitnog sastanka kabineta, koji je održan jutros, zaputila prema sjeveru Londona gdje je posjetila džamiju u blizini koje je izveden teroristički napad, prenosi Anadolija.

Premijerka je u džamiju, oko koje su preduzete opsežne mjere sigurnosti, ušla na jedna vrata, a lider opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin na druga.

2017061922431417723290680Web

Mej je nakon razgovora sa predstavnicima civilnog društva pod velikim mjerama sigurnosti napustila bogomolju.

Gradonačelnik Londona Harun Kan je istakao da je napad izveden na nevine ljude.

2017061922431417723290684Web

"Ovo je strašan napad na naš grad. Meta napada su bili nevini pješaci koji su se vraćali sa teravih-namaza", kazao je Kan.

2017061922431417723290688Web

Islamofobični teroristički napad se dogodio u blizini džamije Finsburi Park na sjeveru Londona kada je vozilo uletjelo u masu pješaka, pri čemu je jedna osoba poginula, a osam ranjeno.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.