Tutinac i Njemica na biciklima stigli u Tursku, do Nepala će pješačiti(FOTO)
Foto: AA

Zajednička avantura mladog para

Tutinac i Njemica na biciklima stigli u Tursku, do Nepala će pješačiti(FOTO)

Priče o pustolovima na cestama u svijetu i nisu više velika rijetkost, ali slučaj Dževada Dukađinca (30) i njegove djevojke Lune Feline (20) spada u najzanimljivije jer su na biciklima iz Njemačke stigli u Tursku, a do konačne destincije Nepala će nastaviti pješice.

Tutinac kojem je dosadio gastarbajterski život u Njemačkoj shvatio je da ima kuću i da želi u životu proputovati svijet, a potom je našao i djevojku Lunu koja je saglasna sa njim i krenuli su u jedinstvenu avanturu na biciklima, prenosi Anadolija.

2017061922431221723288180Web

Nakon što su od jula prošle godine prošli 11 država na relaciji od Njemačke, preko Balkana do Turske, mladi par se odlučio da put ka Iranu, pa dalje prema Nepalu i ko zna gdje još, iz turske Alanje nastave pješačeći.

“Krenuli smo u avanturu duhovne spoznaje i još ni ne znamo gdje će nam biti konačno odredište. Najvjerovatnije će to biti Nepal. Očekujemo da tamo stignemo u novembru“, kazao je Dukađinac.

2017061922431221723288186Web

Ističući kako su na putu spoznali i vidjeli mnogo zanimljivih stvari, Dukađinac je kazao da je najvažnija stvar u koju su se uvjerili da na svijetu nikada niste sami i da i u najvećim problemima treba samo slijediti signale i da se nađe rješenje.

2017061922431221723288183Web

Njegova djevojka Luna Feline, kćerka Haićanina i Njemice, kazala je kako je nedavno završila školu i krenula na put sa Dževadom. Očekuje da tokom avanture shvati šta želi u životu i da po povratku u Njemačku nastavi školovanje, najvjerovatnije studije bioloije.

Par tokom puta spava u vlastitim malim šatorima, a jedna od želja im je da se popnu i na krov svijeta, na Everest.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.