Požar u Makarskoj: Evakuisano stanovništvo, vojska pozvana u pomoć(VIDEO)
Foto: Index.hr

Hrvatska

Požar u Makarskoj: Evakuisano stanovništvo, vojska pozvana u pomoć(VIDEO)

Turisti iz tri hotela u Tučepima na Makarskoj rivijeri i dio mještana evakuisani su u ranim jutarnjim satima zbog požara koji je buknuo u Gornjim Tučepima.

Oko 200 vatrogasaca uspjelo je da odbrani hotele Jadran, Neptun i Tamaris, kao i ljude koji žive u istočnom dijelu Tučepa, javili su hrvatski mediji.

"Zasad je situacija zadovoljavajuća. Imamo samo jedan krak vatre u planini i jedan na sjeveroistoku Tučepa. Jedino je na sjevernoj strani prema Makarskoj nemoguće doći s ljudskim snagama", rekao je zapovjednik vatrogasnog društva Makarska Dražen Glavina za Hrvatsku radioteleviziju (HRT). 

Untitled

Foto: Index.hr

Vatrogasci procjenjuju da će biti teškoća u gašenju tokom dana, ali i ističu da u borbi s vatrom tokom noći nije bilo povrijeđenih. 

Hrvatski auto-klub (HAK) saopštio je da je zbog požara za sav saobraćaj zatvoren državni put Makarska-Vrgorac, dok se na Jadranskoj magistrali od Makarske do Tučepa trenutno vozi jednom trakom, naizmjenično uz regulaciju policije. 

Iz vlade je saopšteno da je donijeta odluka da se na to područje kao pomoć uputi 150 pripadnika Hrvatske vojske. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.