Veber: Nemamo pojma šta želi Velika Britanija u pregovorima o Bregzitu
Evropski parlament

Britanci u haosu

Veber: Nemamo pojma šta želi Velika Britanija u pregovorima o Bregzitu

Lider Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu Manfred Veber izjavio je da je "misterija" šta Velika Britanija želi u pregovorima o Bregzitu koji danas počinju.

"Naš veliki problem jeste to što nemamo predstavu, uopšte nemamo pojma šta Britanci žele", rekao je vođa najveće partije u Evropskom parlamentu, prenosi Beta.

On je rekao da su ostale članice EU usaglasile poziciju za pregovore s Londonom, ali da su Britanci "u haosu".

"Nije da Evropa izlazi iz Velike Britanije, Velika Britanija želi da izađe iz EU. Treba konačno da nam kažu šta je cilj. Slušamo kako ne žele 'norveški model', ne žele 'švajcarski model', žele da izađu iz Carinske unije, unutrašnjeg tržišta, žele da ograniče migracije. Slušamo samo šta ne žele, ali nemamo predstavu kako će izgledati odnosi u budućnosti", rekao je Veber.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.