Snažne turbulencije na letu iz Pariza, povrijeđeno 26 osoba
Ilustracija

Snažne turbulencije na letu iz Pariza, povrijeđeno 26 osoba

Najmanje 26 osoba povrijeđeno je u snažnoj turbulenciji u putničkom avionu koji je letio iz Pariza ka kineskom gradu Kunming.

Avion kompanije "China Eastern Airlines" na jutrošnjem letu MU774 iz Pariza ka Munmingu našao se na udaru jake turbulencije, ali je srećom uspio sigurno sletiti na Međunarodni aerodrom u Kunmingu, glavnom gradu jugozapadne kineske provincije Junan.

Kineska novinska agencija Xinhua javlja da je 26 putnika hospitalizirano i da se među njima nalaze četiri životno ugrožene osobe.

Prema izjavama putnika, udar turbulencije trajao je duže od deset minuta. Nekoliko putnika palo je sa sjedišta, a nekoliko je povrijedio prtljag koji je ispadao iznad njihovih glava.

Nakon slijetanja na aerodrom putnici su aplauzom pozdravili posadu aviona.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.