Bik ubio španskog matadora tokom koride u Francuskoj
Foto: toureio.pt

Hrabrost koštala glave

Bik ubio španskog matadora tokom koride u Francuskoj

Renomirani španski matador Ivan Fandinjo umro je sinoć od povrede koju mu je nanio bik tokom koride u Francuskoj, rekao je medicinski izvor.

Kako prenosi Beta, matador je poslije ukazane pomoći u hirurškom odjeljenju arene u Er-sir-Aduru pretrpio dva srčana udara i umro pošto je donijet u bolnicu.

Fandinjo (36) se sapleo o svoj plašt i pao, nakon čega ga je bik ubo rogovima.

14977291151656781497730233noticianormal

Sapleo se o svoj plašt, foto: as.com

Bikovi su prošle godine ubili dva matadora Španca Viktora Barija i Meksikanca El Penu. 

Ivan Fandinjo je bio poznat po hrabrosti i nije oklijevao da se suoči sa bikovima koje su njegove kolege izbjegavale. 

I pored brojnih poziva na ukidanje koride, u Španiji se godišnje održi oko 1.800 takvih predstava kojima prisustvuje više od šest miliona gledalaca. Prema procjenama, zarada od koride iznosi oko 3,5 milijarde eura godišnje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.