U eksploziji u tržnom centru u Kolumbiji poginule 3 osobe, 9 ranjeno
Foto: cbs12.com

Bomba kućne izrade

U eksploziji u tržnom centru u Kolumbiji poginule 3 osobe, 9 ranjeno

U eksploziji bombe u jednom od najprometnijih tržnih centara u glavnom gradu Kolumbije poginule su tri osobe, a ranjeno je devet, saopštile su vlasti.

Eksplozija bombe kućne izrade dogodila se sinoć u ženskom toaletu tržnog centra Andino u Bogoti, nakon čega su evakuisani posjetioci bioskopa i kupci u radnjama, prenosi Beta.

Ambulantna i vatrogasna kola upućena su na lice mjesta i povrijeđene osobe su odvedene u bolnicu, gdje su dvije kasnije preminule.

Policija je navela da je u pitanju jak eksploziv vjerovatno napravljen od amonijum nitrata.

Gradonačelnik Bogote Enrike Penalosa rekao je eksplozija "kukavički teroristički bombaški napad".

AP prenosi da je pažnja odmah usmjerena na Nacionalnu oslobodilačku armiju (ELN), posljednji pobunjenički pokret koji je i dalje aktivan u Kolumbiji.

Predsjednik Kolumbije Huan Manuel Santos posjetio je noćas tržni centar i osudio napad, ne komentarišući spekulacije o tome ko je odgovoran.

On je rekao da će se danas sastati sa bezbjednosnim zvaničnicima prije nego što započene ranije najavljenu turneju u Evropi.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.