Ministar saslušan u svojstvu građanina, pričao o Mugoši i Čelebiću
Pavle Radulović

Radulović u Specijalnom državnom tužilaštvu

Ministar saslušan u svojstvu građanina, pričao o Mugoši i Čelebiću

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović u Specijalnom državnom tužilaštvu pričao je kako je kompanija Čelebić odabrana da gradi Tržni centar Bazar.

Specijalni tužilac Živko Savović saslušao je Radulovića u svojstvu građanina. U tom predmetu glavnoosumnjičeni je navodno bivši gradonačelnik Podgorica Miomir Mugoša.

Nekadašnji menadžer Glavnog grada predsjedavao je  Komisijom za odabir ponuđača za posao izgradnje gradske tržnice.

Prema informacijama Vijesti, Radulović je tužiocu rekao da je Komisija tada na osnovu tenderske dokumentacije potpisala ugovor na koji je Skupština dala saglasnost. Objasnio je da je na osnovu Zakona o državnoj imovini, ugovor prvo odobrio tadašnji gradonačelnik Mugoša, a da su ga aminovali i odbornici u Skupštini Glavnog grada. 

Ugovor između Glavnog grada i Čelebića sklopljen je 17. decembra 2010. godine, a Skupština je dala saglasnost 29. aprila 2011. godine.

Izvor iz istrage kazao je da su tužioca zanimali aneksi ugovora potpisivani sa firmom Čelebić, nakon što je Radulović otišao sa funkcije menadžera Podgorice. Prema istim informacijama, Radulović je rekao da  ne zna šta se u tom poslu dešavalo nakon što je otišao iz gradske administracije.

Navodno, mjesec dana nakon otvaranja TC Bazar, sačinjen je aneks ugovora i tek tada je precizirano što sve pripada Čelebiću.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.