DPS ne poštuje koalicioni sporazum sa LP
Andrija Popović

Popović zabrinut

DPS ne poštuje koalicioni sporazum sa LP

Ukoliko se nastavi marginalizovanje Liberalne partije Crne Gore (LPCG) jedna od varijanti je parcijalno prisustvo sjednicama crnogorskog parlamenta do jeseni i naše konvencije, kazao je predsjednik Liberalne partije i poslanik Andrija Popović.

On je saopštio da su u LP zabrinuti što sve članice vladajuće koalicije ne poštuju predizborni koalicioni sporazum.

"Nakon ostvarenja velikog strateškog cilja Liberalne partije, sportskom terminologijom rečeno ulaska u 'društvo najboljih', to jest NATO, poslije ljetnih praznika počeće nova era u crnogorskoj politici. Tada će biti održana i redovna izborna konferencija Liberalne partije, na kojoj će biti donijeta odluka o budućim pravcima našeg djelovanja", konstatovao je Popović.

Ta odluka će, kako je objasnio predsjednik LPCG, biti donijeta tako što će biti vođeno računa da u postojećim okolnostima liberali kao jedini parlamentarni subjekt političkog centra ne može sam.

"Poznato je da naš parlament čine gotovo dvije trećine poslanika ljevice, a ostalo političke desnice, zajedno sa nacionalnim strankama", ocjenjuje Popović.

Kako je naglasio, u Liberalnoj partiji su zabrinuti zbog stepena nepoštovanja koalicionog sporazuma prema LPCG, kako od predizbornog partnera Demokratske partije socijalista (DPS), ali i ostalih članica parlamentarne većine.

"Zvanično smo tražili sastanak lidera parlamentarne većine. Uostalom to je i obaveza da se ti sastanci organizuju jednom u šest mjeseci iz Sporazuma o zajedničkom političkom djelovanju. Nakon toga će Liberalna partija donijeti odluku, ukoliko se nastavi naše marginalizovanje. Jedna od varijanti je parcijalno prisustvo sjednicama crnogorskog parlamenta, do jeseni i naše konvencije", poručio je Popović.

Dan

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.