Rafailović i Bulatović isplanirali likvidaciju Borete
Ilustracija

Rafailović i Bulatović isplanirali likvidaciju Borete

Odbjegli Budvanin Vasilije Rafailović (38) i srpski državljanin Miljan Bulatović (36) iz Niša označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je likvidirala Đorđa Boretu 7. decembra prošle godine u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima. Tom prilikom od više ispaljenih hitaca iz automatske puške kao slučajna žrtva stradao je doktor u penziji Dragan Zečević, dok je vlasnik lokala Ivo Stanišić ranjen.

Prema navodima optužnice, članovi kriminalne organizacije koji su pomogli u izvršenju zločina bili su Ratko Vušović (26) i Ivan Cicmil (27) koji su u bjekstvu, dok se državljanin Bosne i Hercegovine Vladimir Šmanja (35) nalazi u spuškom Istražnom zatvoru.

Kako prenosi Pobjeda, Šmanja i Miljan Bulatović uhapšeni su nakon 40 sati od zločina. Rafailović i Vušović su, prema nalazima iz istrage, bili direktni izvršioci ubistva Borete i Zečevića.

Kako se navodi u optužnici, Rafailović je prema Boreti, Stanišiću ali i ostalim gostima lokala „Trofej“ ispalio više hitaca iz automatske puške sa motora kojim je upravljao Vušović. Likvidacija je, kako se navodi u aktima Tužilaštva, planirana pola godine. Nalogodavci, izvršilac i pomagači su šest mjeseci pravili detaljan plan kako da nabave oružje i motor za ubicu, te na koji način i na kojem mjestu da ih sakriju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.