Đukanović: Vara se svako ko misli da je vrijeme da se priziva avet 90 -tih ponovo
Milo Đukanović, arhiva

Proslava Dana DPS-a

Đukanović: Vara se svako ko misli da je vrijeme da se priziva avet 90 -tih ponovo

Formula dogovječnosti Demokratske partije socijalista je što, tokom svih 25 godina postojanja, nije imala drugi cilj do slijeđenja državnih interesa Crne Gore, poručio je večeras lider DPS-a Milo Đukanović.

On je, na proslavi Dana DPS-a, ocijenio da u toj partiji nikada nijesu imali privilegiju da se mogu opustiti i razmišljati o drugim političkim ciljevima.

"Tako je bilo i tokom prethodne godine. Posljedni izbori bili su izazov za evropsku budućnost Crne Gore. Odbranjena je čast i sloboda Crne Gore. Zahvaljujući većinskoj podršci birača DPS-u. Pravi uspjeh naše izborne pobjede ogleda se da smo pobijedili uprkos vanrednim okolnostima u kojima su se odigrali. Uprkos pritiscima kojima se željelo uzeti pravo Crnoj Gori da odlučuje o svojoj budućnosti. Pobjeda je omogućila da formiramo vladu, koja vrlo odgovorno obavlja poslove", kazao je Đukanović, prenosi portal RTCG.

Zahvaljujući tome, kazao je, Crna Gora je ušla u NATO, što je najvažniji iskorak na putu istorijskog zaokreta ka usvajanju evropskih vrijednosti.

"NATO daje šansu da u stabilnom okruženju, pametnim upravljanjem resursima doprinesemo rastu Bruto domaćeg proizvoda. Pred nama su brojni izazovi, najvažnije je da realizujemo započete i počnemo nove projekte. Pripremljeni projekti govore da ćemo iskoristiti šansu i ostvariti interese građana Crne Gore", kazao je lider DPS-a.

On je naglasio kako će Crna Gora uskoro imati 3 zatvorena poglavlja, čime će biti na čelu regiona u pregovorima s Evropskom unijom. Dodao je da su ozbiljni izazovi i pred DPS-om, koja će nastaviti s modernizacijom.

"Od naše sposobnosti da nalazimo odgovore na savremene izazove, zavisiće naša budućnost. Mi ćemo ruku uvijek držati ispruženom ka partnerima", rekao je Đukanović i naglasio da nikada nije dobro dozvoliti da se demokratski život događa tako što jedna partija ima monopol i odgovornost za budućnost države.

On je poručio kako u DPS-u znaju da, kao najjača partija, imaju najveću odgovornost da nude uslove za uključivanje drugih subjekata u politički život Crne Gore.

"Ovo je prilika da poručim da ni DPS ni naši koalicioni partneri i Vlada neće dozvoliti bilo kome da se poigrava sa dobrima Crne Gore. Vara se svako ko misli da je vrijeme da se priziva avet 90 -tih ponovo. Imala je tada Crna Gora snage da se odupre mnogo opasnijim neprijateljima od onih koji danas žele da podriju put Crne Gore. Neka se ne igraju s tim, Crna Gora će odbraniti prava svakog građanina. I sve ćemo se efikasnije boriti s onima koji pokušavaju da ugroze slobodu i pravo građana Crne Gore", poručio je Đukanović u govoru povodom Dana DPS-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.