''Kod Nojeve barke u osam'' 17. juna u Dodestu
Gradsko pozorište

Pingvinska avantura na Podgoričkom ljetu

''Kod Nojeve barke u osam'' 17. juna u Dodestu

Predstava ''Kod Nojeve barke u osam'' (5+), sa Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće igrana u subotu, 17. juna u 20 sati u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“, u okviru manifestacije Podgoričko ljeto 2017. Po tekstu savremenog njemačkog autora Urliha Huba predstavu je režirao Robert Valtl. Ulaz je besplatan.

Poučna priča o biblijskom Potopu na zabavan način progovara i o prijateljstvu, solidarnosti, toleranciji... Rafiniranog stila, sa puno humora, ovaj Hubov komad posljednjih godina afirmisao se kao najveće evropsko otkriće za najmlađu publiku.

Kako je najavljeno iz Gradskog pozorišta, junaci predstave su tri pingvina koji su spletom okolnosti, putem goluba, dobili vijest o potopu koji će zadesiti planetu. Tu je, naravno, i starac sa dugom sijedom bradom, Noje, koji se u osam sati uveče sprema da na barku ukrca po dva predstavnika od svake žive vrste, kako bi negdje daleko izgradio novi i bolji svijet. Dva prijatelja pingvina ne žele da ostave trećeg, najmlađeg, i domišljato ga u koferu ukrcavaju na barku punu životinja...

Igraju: Slaviša Grubiša, Smiljana Martinović, Goran Slavić, Branko Ilić i Sejfo Seferović.

Uz reditelja Valtla, autorski tim čine: Natalija Vujošević (scenografkinja), Tijana Todorović (kostimografkinja), Nemanja Bečanović (kompozitor), Slavka Nelević (koreografkinja), Miha Horvat (dizajner svjetla), Đorđe Krivokapić (prevod teksta).

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.