Tramp mijenja još jednu od Obaminih glavnih odluka
Donald Tramp

Predstavlja javnosti novu politiku

Tramp mijenja još jednu od Obaminih glavnih odluka

Američki predsjednik Donald Tramp će predstaviti javnosti novu politiku prema Kubi, a očekuje se da će pooštriti regulative u oblasti trgovine i putovanja, koje je ublažio njegov prethodnik Barak Obama.

Tramp će nove pooštrene mjere, koje se odnose na poslovanje američkih firmi sa kubanskom vojskom i na putovanja, objaviti u Majamiju.

Pozivajući se na neimenovane zvaničnike američke administracije i druge izvore, Glas Amerike prenosi da će te mjere vjerovatno unazaditi neke od pokušaja bivšeg predsjednika Obame da normalizuje odnose sa Kubom.

Novi plan za Kubu trebalo bi da bude objavljen u Majamiju, gdje živi veliki broj kubanskih emigranata.

Očekuje se da Tramp djelimično raskine sa politikom Obame, koji je ukinuo zabranu za Amerikance da putuju na Kubu, ali i da ne remeti diplomatske odnose Vašingtona i Havane, koje je prije dvije godine uspostavio Barak Obama. 

Iako detalji nove politike nisu poznati, izvori bliski Trampovoj administraciji tvrde da će na novi pristup uticati dvojica kongresmena i senatora kubansko-američkog porijekla sa Floride: Mark Rubio i Mario Dias Balart. 

Obojica su žestoki protivnici kubanskog komunističkog režima.

Barak Obama je ponovo uspostavio diplomatske odnose sa Kubom u decembru 2014, a bio je i prvi američki predjsednik koji je posjetio Kubu od 1928. godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.