Marković: Sa opozicijom može biti razgovora kroz dijalog, ali ne kroz ucjene
Foto: Gov.me

"Nemamo preča posla od razvoja i ekonomije"

Marković: Sa opozicijom može biti razgovora kroz dijalog, ali ne kroz ucjene

Ako opozicija želi dijalog na temu novih parlamentarnih izbora – to mogu da rade između sebe, rekao je predsjednik Vlade Duško Marković.

Odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše ocjene opozicije o potrebi održavanja novih parlamentarnih izbora premijer je rekao da će parlamentarni izbori biti u predviđenom roku.

On je dodao da vladajuća koalicija nakon učlanjenja u NATO i ubrzanja evropskih integracija ključnim smatra ekonomska pitanja.

Marković je kazao da sa opozicijom može biti razgovora, ali da to mora biti dijalog, a ne ucjene.

Na pitanje da prokomentariše događaje u Anketnom odboru Skupštine Crne Gore premijer je rekao da je vladajuća koalicija pokazala demokratski kapacitet dopustivši da toj sjednici prisustvuju i poslanici Demokratskog fronta koji nijesu članovi Adminiostrativnog odbora.

„Dakle, dozvolili su poslanici DPS-a i menadžment Skupštine da uđu i da kažu to što misle. Vidjeli ste kakav je njihovo govor bio. To je govor prijetnji, govor mržnje“ – rekao je predsjednik Vlade dodajući da su poslanici Demokratskog fronta imali demokratsku priliku i da su je potrošili, a da su poslanici vladajuće koalicije postupali na demokratski načlin.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.