Crna Gora 20.juna otvara još dva poglavlja
Ilustracija

Na Međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu

Crna Gora 20.juna otvara još dva poglavlja

Crna Gora će na Međuvladinoj konferenciji koja će se održati 20. juna u Luksemburgu otvoriti pregovore u još dva poglavlja: 1. Sloboda kretanja robe i 22. Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata i privremeno zatvoriti pregovore u poglavlju 30. Vanjski odnosi.

Državnu delegaciju Crne Gore na Međuvladinoj konferenciji na ministarskom nivou, predvodiće ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović.

"Održavanje Međuvladine konferencije je potvrda da se, nakon otvaranja pregovora u dvadeset i šest i privremenog zatvaranja u dva poglavlja, pregovarački proces nastavlja planiranom dinamikom, kako u dijelu otvaranja preostalih pregovaračkih poglavlja, tako i u pogledu ulaska u novu fazu koja obuhvata rad na ispunjavanju uslova za zatvaranje poglavlja, kroz zaokruživanje reformskih procesa i finalizaciju procesa pristupanja EU", saopšteno je iz Pejovićevog resora.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.